Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою

3.01₴
/ шт

Доступні варіанти

Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x70 3.01₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x90 3.01₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x120 3.01₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x140 3.35₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x160 3.62₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x180 4.07₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x200 3.01₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x220 3.01₴ Купити
Дюбель для теплоізоляції з металевим стержнем і термоголовкою 10x260 3.01₴ Купити

Дюбель для теплоізоляції – це кріплення, призначене для надійної фіксації утеплюючих матеріалів (мінеральної вати, пінополістиролу, шарованих плит та ін.) До різних поверхонь. Використовується в парі з пластиковим або металевим цвяхом.

Конструкція

Дюбель для теплоізоляції володіє капелюшком і довгим порожнистим стрижнем з розпірною зоною на кінці. Ширина капелюшку дозволяє притискати поверхню не просто щільно, а й максимально делікатно. При забиванні цвяха виріб розширюється, а в районі розпірної зони утворюються «пелюстки», що забезпечують кріпленню додатковий упор. Витягти його згодом можна буде тільки разом з частиною матеріалу.

Більшість подібних дюбелів зроблено з нейлону або поліпропілену. Ці матеріали міцні, не пропускають холод всередину і зберігають свої характеристики незмінними протягом багатьох років. Великою популярністю користується такий різновид кріплення для теплоізоляції, як тарілчасті дюбелі. Їх відрізняє наявність отворів на капелюшку. Завдяки подібній конструкції можна надійно кріпити навіть тендітні і не дуже щільні матеріали, наприклад, мінеральну вату.

Область застосування

За допомогою цих дюбелів можна встановити теплоізоляцію практично на будь-яку плоску поверхню в незалежності від її щільності. Область застосування кріплення багато в чому визначається його формою. Для підстав, зроблених з міцних матеріалів типу цегли або залізобетону, можна використовувати елементи з відносно короткою розпірною зоною. Забезпечуваного упору в таких умовах завжди достатньо.

До стін з пінобетонних блоків, саману й інших не дуже щільних матеріалів кріплення здійснюють за допомогою дюбелів з подовженою розпірною площею. Подібна конструкція сприяє збільшенню сили тертя в з’єднанні. Крім типу основи необхідно також враховувати структуру прикріплюваного термоізоляційного матеріалу.

Монтаж

Перед початком установки слід визначитися з довжиною дюбеля. Зазвичай цей показник розраховується як сума товщини утеплювача і клейового складу, довжини розпірної частини (повинна бути не менше 4,5 см) і фактичних відхилень (площини фасаду, підстави). Після того як кріплення підібране, здійснюють розмітку.

Рекомендована кількість дюбелів на один квадратний метр традиційно становить п’ять-шість штук. У цьому питанні краще відштовхуватися від вимог виробника оздоблювального матеріалу.

Просвердливши отвори потрібної глибини і діаметра, необхідно повністю очистити їх від пилу та сміття. У підготовлене гніздо крізь теплоізоляційний матеріал вставляється дюбель і вдавлюється всередину до упору (допомагати молотком або іншим ударним інструментом не можна). На цьому, по суті, процес монтажу закінчений. Залишається тільки вбити цвях в дюбель і остаточно зафіксувати його в основі.

Важливо зробити все максимально акуратно, щоб в результаті не утворилися так звані термічні мости, що негативно впливають на ізоляційні властивості оздоблювального матеріалу.