Кріплення для вагонки

Бренд
    К-сть шт./в уп.
    Ціна 1шт./грн.
    роздріб / гурт(від 1 уп.)
    К-сть
    Купити
    71-2-1
    Кріплення для вагонки 1x
    71-2-2
    Кріплення для вагонки 2x
    71-2-3
    Кріплення для вагонки 3x
    71-2-4
    Кріплення для вагонки 4x
    71-2-5
    Кріплення для вагонки 5x
    10 шт.
    Кріплення для вагонки (кляймер) – це кріпильна скоба, зроблена з оцинкованого заліза або пружинної сталі. Такі металовироби використовуються для монтажу вагонки, панелей із пластику й МДФ. Є можливість виконувати прихований монтаж, тобто, такий, при якому на поверхні матеріалу не помітні з’єднувальні елементи.

Для організації кріплень кляймери вставляються в пази, наявні в панелях, і прикручуються саморізами до решетування. Скоби бувають різних розмірів – від 1 мм до 6 мм. Кляймери підбираються залежно від товщини і типу обраного матеріалу (вагонка, дерево, пластик). За допомогою метизів даного типу можна помітно прискорити роботи, пов’язані з монтажем. Також кріплення для вагонки кляймер цінується за те, що дозволяє поєднати окремі листи і смуги матеріалу без ушкоджень.

Чим відрізняється кляймер від інших кріплень
    В облицюванні і монтажних роботах використовуються різні види кріплень: цвяхи, кляймери, саморізи. Який варіант вибрати, кожен вирішує сам, залежно від бажаного. Але найчастіше досвідчені будівельники вибирають кляймери. І ось чому:
    • Саморізи і цвяхи не користуються популярністю через ризик утворити тріщини і розколи на поверхні.
    • Кляймери для вагонки кріпляться дуже акуратно, ніяких відколів не виникає.
    • Під будь-який вид вагонки можна підібрати спеціально призначену для нього кріпильну скобу.
    • Використання кляймерів прискорює роботи, пов’язані з монтажем.
    • Є можливість використання в приміщеннях з підвищеною вологістю.
    • Дані металовироби прості в застосуванні. Купити кляймери для вагонки і правильно встановити їх зможе навіть новачок.
    • Ніяких додаткових комплектуючих не потрібно.

Кріпильні скоби – найнадійніший варіант, оскільки з ними вагонка ніколи не почне «ходити».

На кляймери для кріплення вагонки ціна набагато вигідніша, ніж на ряд інших металовиробів. Такі елементи мають додаткове антикорозійне покриття.

Особливості використання кляймеру

Такі скоби застосовуються для кріплення вагонки, ламінату, панелей ПВХ та інших матеріалів. Кріпляться за допомогою маленьких цвяхів або саморізів. Приблизна оцінка необхідної кількості кріпильних частин на прикладі монтажу покрівлі:
    • Якщо потрібно закріпити рівні ділянки даху, то буде потрібно 4 скоби 1-2 мм (400-500 мм крок).
    • Для закріплення по крайніх ділянках покрівлі необхідно 5 кляймерів (крок до 350 мм).
    • Для покрівлі кутів потрібно від 6 штук скоб (крок до 250 мм).

Залежно від виду обраної вагонки застосовуються різні кріплення. Відрізняються вони один від одного за розміром і зовнішнім виглядом. Кріпильні скоби бувають типові (базові) та індивідуальні. Базові моделі призначені в основному для установки керамогранитної плити не більше 10 мм.

Види кляймерів для вагонки

Яку кріпильну скобу вибрати, залежить від висоти язичка. Вагонка буває декількох видів, що відрізняються між собою по вазі і товщині.

Принципи відповідності виду вагонки Кляймера:
    • Кріпильні скоби висотою 1-2 мм підходять для монтажу панелей з МДФ і пластика.
    • Кляймери висотою 3 мм купуються для кріплення ДСП і евровагонки.
    • 4-міліметрові кляймери купити можна виключно для монтажу євровагонки.
    • Кріпильні скоби 5 мм підходять для монтажу вагонки з дерева.
    • Аналоги 6 мм купуються для монтажу блокхаусу.

Вибір кляймера для кріплення вагонки залежить від товщини самого матеріалу. Вкрай важливо підібрати відповідні кріплення, інакше ви ризикуєте неправильно провести монтаж вагонки.