Кутник монтажний оцинкований

Кутник монтажний оцинкований 100х100х60 2,0мм 10.46₴ Купити
Кутник монтажний оцинкований 100х100х90 2,0мм 14.65₴ Купити
Кутник монтажний оцинкований 150х150х65 2,0мм 16.04₴ Купити

Кутник монтажний (чорний) являє собою вигнуту металеву пластину, в якій розташовані отвори для шурупів. Як правило, кут вигину становить 90 градусів, але є й такі будівельні конструкції, які вимагають кріплення, вигнутого на 135 градусів. Розміри кутників можуть варіюватися залежно від типу будівельних робіт. Кутники часто застосовуються при проведенні дрібних ремонтних робіт.

Область застосування кутника

Кутники такого типу призначені для з’єднання дерев’яних елементів. Кутник монтажний широко використовується у виробництві меблів, а також застосовується при будівництві дерев’яних будиночків, дач, бань. Разом з тим кутники можуть пригодитися для внутрішньої обробки приміщень. В якості прикладів можна навести, наприклад, кріплення дерев’яних полиць в шафі, які прикріплюються до стінок шафи саме за допомогою кутників.

Спосіб монтажу кутників

Важливою перевагою монтажних кутників є легкість у використанні – з їх кріпленням може впоратися навіть початківець будівельник. Для того, щоб прикріпити невеликий кутник, не потрібно специфічних інструментів – роботу можна виконати за допомогою звичайного молотка або викрутки. Отвори, зроблені в кутниках, пристосовані для кріплення за допомогою цвяхів і саморізів.

Матеріал, з якого виготовлені кутники

Кутники монтажні виготовляються з сталі, даний тип матеріалу є дуже міцним і надійно захищає кріплення від корозії. Довговічність кріплення залежить від того, наскільки правильно підібраний кутник – при виконанні ремонтних робіт важливо оцінити особливості дерев’яних елементів, які потрібно прикріпити один до одного. Кутники повинні бути потрібного розміру, їх кількість теж може варіюватися. Щоб повісити книжкову полицю, зазвичай потрібно всього 4 кутники, проте при кріпленні елементів більшого розміру такої кількості може виявитися недостатньо, вагове навантаження будівельного елементу на кутники повинне бути розподілене рівномірно. Таким чином, якщо кутники закріплені правильно, то кріпильний виріб вийде надійним і довговічним.