Втулка розпірна для газобетону

Втулка розпірна для газобетону 8x38 1.63₴ Купити
Втулка розпірна для газобетону 8x60 1.99₴ Купити
Втулка розпірна для газобетону 10x60 2.12₴ Купити

Втулка розпірна для газобетону (дюбель для газобетону) призначена для кріплення будівельних конструкцій до бетону, пінобетону і блоків з порожнинами, а також у місцях з підвищеними вимогами до пожежної безпеки. Для кріплення використовуються відповідні шурупи: для деревини, ДСП, гіпсокартону та ін. Особливості конструкції: складається з нерозпірної циліндричної шийки і чотирьох розпірних сегментів з зубцями.

Дюбель для газобетону – особливий тип кріпильного елементу, розроблений спеціально для застосування з пінно-і газобетонними основами, а також основами з порожнинами всередині. Для дюбелів даного типу характерна специфічна конструкція з циліндричною шийкою і чотирма розпірними секціями. Розпори мають спеціальні зубчасті виступи, завдяки яким забезпечується надійна фіксація і виключається мимовільне викручування дюбеля.

Розрізняють такі види дюбелів для газобетону в залежності від матеріалу, з якого вони виготовляються:

• пластикові;
  • металеві;
  • нейлонові.

Застосування кожного з цих видів залежить від величини навантаження, а також умов експлуатації.

Коли застосовується дюбель для газобетону металевий, попереднє свердління отвору не є обов’язковим, так як встановити його можна просто вбивши в стіну молотком. Після цього проводиться вкручення шурупа, в результаті чого відбувається розпирання сегментів дюбеля в матеріалі основи. Завдяки зубчастим жолобкам і надрізам забезпечується додаткова надійність фіксації.

Сфера застосування втулки розпірної для газобетону
Необхідність використання дюбеля для газобетону може виникнути в найрізноманітніших випадках:

• при виконанні наскрізного кріплення віконних рам і дверних коробок;
  • при здійсненні різного роду фасадних робіт;
  • при монтажі навісних шаф, полиць, карнизів, люстр, дзеркал та іншого устаткування усередині приміщення;
  • при установці елементів сантехніки, електрообладнання, трубопровідної арматури.