Втулка розпірна для газобетону

Втулка розпірна для газобетону 8x38 1.63 Купити
Втулка розпірна для газобетону 8x60 1.99 Купити
Втулка розпірна для газобетону 10x60 2.12 Купити

Втулка розпірна для газобетону (дюбель для газобетону) призначена для кріплення будівельних конструкцій до бетону, пінобетону і блоків з порожнинами, а також у місцях з підвищеними вимогами до пожежної безпеки. Для кріплення використовуються відповідні шурупи: для деревини, ДСП, гіпсокартону та ін. Особливості конструкції: складається з нерозпірної циліндричної шийки і чотирьох розпірних сегментів з зубцями.

Дюбель для газобетону – особливий тип кріпильного елементу, розроблений спеціально для застосування з пінно-і газобетонними основами, а також основами з порожнинами всередині. Для дюбелів даного типу характерна специфічна конструкція з циліндричною шийкою і чотирма розпірними секціями. Розпори мають спеціальні зубчасті виступи, завдяки яким забезпечується надійна фіксація і виключається мимовільне викручування дюбеля.

Розрізняють такі види дюбелів для газобетону в залежності від матеріалу, з якого вони виготовляються:

• пластикові;
  • металеві;
  • нейлонові.

Застосування кожного з цих видів залежить від величини навантаження, а також умов експлуатації.

Коли застосовується дюбель для газобетону металевий, попереднє свердління отвору не є обов’язковим, так як встановити його можна просто вбивши в стіну молотком. Після цього проводиться вкручення шурупа, в результаті чого відбувається розпирання сегментів дюбеля в матеріалі основи. Завдяки зубчастим жолобкам і надрізам забезпечується додаткова надійність фіксації.

Сфера застосування втулки розпірної для газобетону
Необхідність використання дюбеля для газобетону може виникнути в найрізноманітніших випадках:

• при виконанні наскрізного кріплення віконних рам і дверних коробок;
  • при здійсненні різного роду фасадних робіт;
  • при монтажі навісних шаф, полиць, карнизів, люстр, дзеркал та іншого устаткування усередині приміщення;
  • при установці елементів сантехніки, електрообладнання, трубопровідної арматури.