Втулка розпірна металева

Бренд
    К-сть шт./в уп.
    Ціна 1шт./грн.
    роздріб / гурт(від 1 уп.)
    К-сть
    Купити
    9-1-8/6-24
    Втулка розпірна металева 8/6x24
    100 шт.
    9-1-10/8-30
    Втулка розпірна металева 10/8x30
    100 шт.
    9-1-12/10-40
    Втулка розпірна металева 12/10x40
    50 шт.
    9-1-16/12-50
    Втулка розпірна металева 16/12x50
    25 шт.
    9-1-20/16-50
    Втулка розпірна металева 20/16x50
    20 шт.
    Втулка розпірна металева або анкер забивний (цанга) – кріплення, що представляє собою сталеву втулку з внутрішнім різьбленням. Установка здійснюється шляхом вбивання деталі в поверхню. Головними перевагами даних метизів є довговічність, відносна дешевизна, простота монтажу і стійкість до серйозних вібраційних навантажень.

Конструкція

Анкер забивний виготовляється з оцинкованої сталі – матеріалів, максимально стійких до корозії і іржі, що дозволяє використовувати кріплення і на відкритому повітрі. Сталеві вироби включають в себе розпірний елемент, який у латунних метизів відсутній.

Їх внутрішнє різьблення має форму конуса, який при введенні розпірного елемента розширюється. Латунна цанга міцніша і товща сталевого аналога.

На нижній частині втулок є чотири прорізи (зазвичай поздовжні) завдяки яким при монтажі утворюються розпірні плечі, що утримують на собі основне навантаження. Також на тілі деталі нерідко розташовуються спеціальні насічки, що дозволяють уникнути її прокручування в отворі. «Гладкі» анкери витримують набагато менші навантаження, зазвичай їх застосовують для кріплення легких декоративних елементів.

Область застосування

Забивні анкери призначені для матеріалів зроблених з бетону, цегли або природного каменю. Також їх можна застосовувати для кріплення підвісних конструкцій, але при цьому потрібно враховувати, що вертикальне навантаження вони витримують не так добре.

Використання цанг в пустотілих матеріалах вважається недоцільним. Найбільш активно даний вид кріплення застосовується в професійному будівництві, але до його допомоги часто вдаються і в побуті, наприклад, при монтажі підвісних шафок.

На заводській упаковці повинно обов’язково вказуватися максимальне навантаження. Якщо виріб купується поштучно, його обов’язково потрібно уточнити у продавця. Робоче навантаження не повинне перевищувати 0,25 від даного показника. Якщо не дотримуватися цієї вимоги, то істотно зростає ризик «виходу» кріплення з матеріалу. Коли мова йде про поверхні з тріщинами, то для перестраховки рекомендується знизити навантаження ще на 40%.

Монтаж

Процес монтажу починається зі створення отвору. Тут важливо «вгадати» з діаметром – анкер забивний повинен розташовуватися максимально «тісно». В іншому випадку надійність кріплення зменшується відразу в кілька разів. По закінченні свердління, яке здійснюється за допомогою свердла або алмазної коронки, отвір ретельно очищається від сміття.

Наступний крок – установка анкера в гніздо. Робиться це за допомогою молотка або іншого ударного інструменту. Краще щоб вони були прогумованими, оскільки знижується ймовірність пошкодження забиваємого елемента. Після того як анкер надійно зміцнився в отворі залишається лише вкрутити в нього болт або шпильку – метиз, до якого надалі буде приєднуватися виріб або конструкція. На цьому процес установки можна вважати завершеним.